Vulkanutbrott


Klicka för större bilder.

Jag lovade ju att berätta om en riktigt häftig sak.
På Sicilien finns det nämligen en vulkan som heter Etna och är Europas största aktiva vulkan. Den har alltså lite småutbrott då och då.

Utflykten var uppbyggd så att man åkte buss upp till 2 000 meters höjd, sedan linbana till 2 700 meter och tillsist jeepbussar den sista biten upp till 3 000 meter.

Men... När vi satt i linbanan såg vi att det började komma upp svart rök från vulkanen. Röken ökade och ökade tills man såg stenar slungas ut. De såg visserligen inte stora ut men då var vi på ett ganska rejält avstånd så det skulle vara livsfarligt att åka närmare just precis då. Det mullrade och rykte och sen såg man att det började glöda. Nu i efterhand förstår jag att det var lavan som vällde ut.

När vi inte trodde att vi skulle få komma längre funderade vi på att åka ner igen men då började Etna lugna ner sig och vi fick åka de sista 300 höjdmetrarna. Där fick vi se hur lavan dragit fram, det rullade fortfarande glödande stenar och det kom en enorm värme därifrån.

Vi lyckades precis pricka in de exakta tre timmarna som utbrottet höll på vilket var helt perfekt! Så grymt häftigt var det! Är nog svårt att förstå om man inte var där.
Fotografi / Stadsmiljö | | 16 kommentarer |

Hemma igen...

Bilderna är klickbara som vanligt...

Från en helt underbar resa till Sicilien.
Jag har haft det supermysigt med mycket värme sol och bad. Hotellet vi bodde på var dessutom helt grymt men det finns så mycket att berätta om det att jag ska ta ett helt eget inlägg för det.

Dessa bilder är i alla fall från flygresan till Sicilien.
Vi fick åka med ett flyg som endast var en månad gammalt så det var väldigt snyggt och prydligt. ;) På bilden längst ner ser man några öar som låg precis utanför ön som vi passerade på väg ner. Den längst till vänster är faktiskt en vulkan.

Som sagt mer bilder kommer och även filmer kan jag säga från en riktigt häftig sak som vi var med om. ;)
Fotografi / Stadsmiljö | | 5 kommentarer |

Hejdå!


Bild från Korfu förra året.


Nu säger jag hejdå från bloggen...
...för jag har glömt att berätta en liten viktig detalj ;) Klockan halv sju i morgon bitti går flyget från landvetter moooot.... Sicilien! ;)
Ska bli helt underbart att sola, bada och ha det gött i en vecka. Så ja jag kommer ju inte kunna blogga något men jag kommer däremot ha desto mer att visa när jag kommer tillbaka. Så ni får helt enkelt se fram emot det. ;)

Laddade upp med nytt minneskort idag så här ska fotas... Ha det bäst!
Fotografi / Stadsmiljö | | 2 kommentarer |
Upp