Våffelstugan
Vinterpromenad.
Idag drog familjen och jag iväg till Torpet Freden tror jag det heter. Det är ett litet torp mitt inne i skogen högt upp på ett berg som man förövrigt besökte ibland med skolan när man var liten. ;) Då fick man göra spjut och laga mat som man gjorde på stenåldern typ. Är inte säker på vilken tid det var men för länge sedan helt enkelt. ;)

Men idag var vi i alla fall där för att käka våfflor. Vädret var helt underbart så det var trevligt att komma hemifrån lite. ;) Har ni haft en bra dag?
Fotografi / Stadsmiljö | | 17 kommentarer |

Produktfotografering

Produktfoto i källaren...Photomagix UF.
Då mitt företag Photomagix UF har fått i uppdrag att fotografera ett antal smycken åt ett annat företag så har jag idag testat lite hur det skulle kunna bli. Med egna smycken då förstås.
Kom väl kanske inte fram till så mycket då jag inte har något som liknar det vi ska fotografera men jag tyckte jag fick till en cool bild i alla fall.

Förresten kul att så många nya prenumeranter har hittat hit. Jag ska försöka att inte göra er besvikna. ;) Har ju sportlov i en vecka nu och hoppas på att få in nån fotografering kanske...
Fotografi / Stilleben | | 5 kommentarer |

StudionNu har jag fått upp en studio i ett av rummen i källaren.
Jag fick köra ut vårt pingisbord men det får familjen leva med ett tag ;) Visst blev den bra? Och hyfsat billig också eftersom det är ett litet hemmabygge kan man säga. Tänkte göra en prisjämförelse så att ni får se.


Min hemmabyggda studio

Stativ x2 från Jula
Rundstav 2.90 m från Byggmax
Fäste för rundstaven från Jula
Papper från Billes Tryckeri

Totalt
558 kr
52 kr
55 kr
0 kr

665 kr


Färdigköpt studio från fotobutik

Dörr bakgrundsstativ från Cyberphoto
Lastolite pappersbakgrund från Cyberphoto

Totalt
1 690 kr
795 kr

2 485 kr


Så ni ser ju att jag har tjänat ganska rejält på detta. ;) Det är ett tips till alla er där ute. Man kanske inte alltid behöver tipp topp fotogrejer utan kanske kan man komma på en minst lika bra lösning med billigare saker som vanligtvis inte används vid fotografering.

Sen tror jag bakgrundsstativet från Cyberphoto är ett av de billigaste man kan hitta. Ska man ha det fina märket Lastolite till exempel får man lägga 2 000-3 000 kr. Frågan är... är det värt det? ;)


Det blev ett långt inlägg det här men kanske har någon fått sig en tankeställare?
Behind The Scenes | | 16 kommentarer |
Upp