Boktips: Linda Lomelino

 
 
 
 
Linda Lomelino som driver bloggen Call me cupcake är en grymt duktig bakkreatör och fotograf som har gett ut de här böckerna. Ett tips från mig för alla som älskar bakning och uppskattar snygg bokdesign och vackra bilder. ;) Det gör i alla fall jag! Linda Lomelino var en av de personer som fick mig att bli mer intresserad av att baka, inte bara goda bakverk utan även snygga.
 
Den ena boken är helt inriktad på tårtor. Nästan alla Lomelinos tårtor är höga med små bottnar bakade i mindre formar vilket gör dem väldigt söta enligt mig, och söta tårtor gillar man! En grym bok att hämta inspiration från eller rent av kopiera en hel tårta. Favoriten är Oreo-tårtan. Sååå god! Älskar Oreo. ;) Den andra boken är ett hyfsat nytt tillskott i min snygga-bok-samling. Fick den av Emil i födelsedagspresent i december. Måste dock erkänna att jag inte tittat så mycket i den ännu. Men en stor anledning till att jag ville ha den är för att Lomelino inte bara delar med sig av recept utan också hur hon stylar och fotar sina bakverk. Hennes bilder är så himla fina. Man önskar verkligen att man hade lika mycket rekvisita som hon ...
 
Skulle verkligen rekommendera att kika in på hennes blogg också. Mycket intressant läsning och underbara bilder! :) 
Bakning, Fotografi / Stilleben | Lomelino, bakning | | Kommentera |

10 grader varmt och snö

 
 
Idag har varit en riktigt seg dag. Försökte skriva på en uppsats förut men det gick åt skogen, sen försökte jag komma på något kul att göra men det gick inte heller, så efter det tänkte jag ut något tråkigt att göra ... det var inte så svårt för jag har ett rum som är ganska kaos. ;) Men kände inte för att städa så idag har jag typ inte gjort något på hela dagen. ;) Hur man nu kan lyckas med det. Mycket produktivt.
 
En skum sak som hände idag var dock att det snöade! Nog för att det inte behöver vara konstigt med snö i april men lite konstigare blir det med snö och 10 grader varmt. Det måste vara riktigt kallt där uppe i himlen för att det ska kunna singla ner så stora flingor som det faktiskt gjorde. Tänk vilka snöbollar det måste vara där uppe. Molnen kan ha snöbollskrig! :D Var det någon mer som fick snö idag trots "värmen"?
 
Måste springa ut och fota en sak nu! Fick precis en idé om ett bra blogginlägg. ;) Men det får ni se imorgon vad det blir för något.
Fotoalbum, Fotografi / Natur & Grönska | | Kommentera |

Emma på Tillskärarakademin i Göteborg

 
 
Modell & designer av blusen: Emma Flodin | Foto: Jag | Utrustning: Nikon D300s + Nikkor 50mm f/1.8
 
 
Dessa bilder har jag haft liggande i ett opublicerat inlägg nu sedan den här fotograferingen. Tycker om dem väldigt mycket båda två men har helt enkelt inte haft något vettigt att skriva till dem. Hmm ... det har jag nog faktiskt inte nu heller. ;) Men nu kommer de ändå! Vad tycker ni om dem? Emma är fantastiskt duktig på att sy och läser faktiskt till Skräddare i Göteborg. Den svartvita blusen som är med här och i det tidigare inlägget är alltså hon som har designat och tillverkat.
 
Nu är det väl snart dags för en ny fotografering tycker jag. Måste bara få koll på allt jobbigt plugg först. Men sen, om Emma vill såklart, så vill jag ta tag i det som vi så smått börjat spåna på för ett antal veckor sedan. Det tänker jag dock inte avslöja vad det är för något men kan säga så mycket som att det är ett sagotema. Skoj va?
 
Någon annan jag tänkt fota snart är faktiskt Emil. Man ska väl sätta ribban högt så mitt mål är att ta riktigt snygga modellbilder. ;) Men vi får väl se hur det går ... han har en tendens att göra konstiga miner varje gång man ska fota honom. :P Så ni får önska oss lycka till!
Fotografi / Modell & Porträtt | modell | | En kommentar |
Upp