Guidad tur på Nääs slott

Jag fångade två sötnosar i samma bild! ;)
 
 
 
 
I Påsk fick jag chansen att följa med Emil och hans familj till Nääs slott för en privat guidad rundtur. Det var ett tag sedan nu men bättre sent än aldrig. ;) Eller vad säger ni? Nemo var där också men han fick stanna på utsidan.
 
Det är alltid kul att få kika in på gamla slott och dess bevarade inredning. Där fanns allt ifrån vadderade väggar på toaletten till ett isbjörnsskinn med uppspärrad mun på golvet ... lite otäckt kan jag tycka. Köket var det som var det absolut roligaste! Massa gamla verktyg, däribland en gammal glassmaskin som guiden var osäker på hur den fungerade, och flera snygga gjutjärnsspisar. Man fick lite Downton-känsla när vi gick ner i källaren till tjänarnas matsal och när det på väggarna hängde flera klockor med rep som ledde upp till härskapets sovrum, precis som i Downton Abbey.
 
Det som var lite tråkigt bara var att alla fönster var fördragna för att de var så rädda att förstöra de textilier som var på möblerna. Detta gjorde att hela rundvandringen skedde i ett ganska dunkelt ljus. Fotografering var tyvärr förbjuden dessutom.
 
Men det var kul! Jag tackar Emils mor för detta. Kan absolut rekommenderas!
 
Fotoalbum | Nääs, slott | |
Upp