Tårta i form av BB8

 
 
Bottnar: Vanilj med kokosflingor | Fyllning: Chokladmousse, kokosmousse
Huvud: Rice krispies treats | Spackling: Limesmörkräm | Överdrag + dekorationer: Sockerpasta 
 
 
 
Har ni sett senaste Star Wars filmen? Själv är jag långt ifrån ett Star Wars fan men den nyaste filmen var faktiskt riktigt bra och här ser ni min favoritkaraktär, den lilla rullande roboten BB8. Visst är han söt?! :D Filmen är värd att se bara för att titta på honom. <3 Så gör det!
 
Hur som helst har jag en pojkvän som nyss fyllt år och som gillar dessa filmer så jag tänkte det kunde vara skoj att använda mig av det temat när jag gjorde hans födelsedagstårta. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Tre dagar och några kriser senare stod han ändå helt klar och jag blev såå nöjd! Tårtan blev väldigt uppskattad av både pojkvän och kompisar på helgens kalas. Smakmässigt består han av vaniljbottnar med kokos, två lager vardera med chokladmousse och kokosmousse samt ett täcke med smörkräm som smakar lime. Mina favoritsmaker återkommer. ;)
 
Mer tårta blir det, håller i detta nu på med en tårta till en baby shower med Frozen-tema. Ska faktiskt springa iväg och montera ihop den nu. Jag lovar att återkomma med bilder!
Bakning | tårta | | En kommentar |

Midsommarpicknick i 20-talsanda

 
 
 
Sony a5100 + 16-50 mm
 
 
Vi hade bestämt oss för att klä upp oss lite extra denna midsommar så det blev ett härligt 20-tals tema. Superskoj tyckte jag! Jag hade verkligen en mysig midsommar i Gräfsnäs där vi satt på picknickfiltar och åt smaskig mat som vi haft med oss i fina picknickkorgar. Emil hade dessutom fått tag på ett par familjetidningar från 1925 som vi glatt kikade igenom. :) Mycket intressant läsning kan jag lova! 
 
Jag älskar ju att planera inför olika utklädnader som ni kanske har förstått, så en tema-midsommar passade mig alldeles utmärkt. Klänningen, som jag sydde om lite för att mer matcha 20-talets siluett, hittade jag i en secondhandbutik och halsband samt en liten väska köptes från en 20-talsbutik i Stockholm. Jag ville så väldigt gärna ha en hatt också och letade länge och väl efter det men kom tillslut på att jag kunde sy en själv. ;) Så hatten på bilden är egensydd efter ett mönster jag hittade på nätet. Jag tror faktiskt att jag ska sy en till i svart tyg som jag kan ha till vardags, för jag trivdes väldigt bra i den hatten.
 
Vi fick många uppmuntrande ord under dagen från bygdens invånare så det var jättetrevligt trots att molnen hotade med skyfall hela kvällen. Men vi klarade oss genom alla danser inklusive den obligatoriska Polonäsen (en väldigt spännande folkdans! :D) Helt klart min bästa midsommar!
Fotoalbum | | Kommentera |
Upp