Vulkanutbrott






Klicka för större bilder.

Jag lovade ju att berätta om en riktigt häftig sak.
På Sicilien finns det nämligen en vulkan som heter Etna och är Europas största aktiva vulkan. Den har alltså lite småutbrott då och då.

Utflykten var uppbyggd så att man åkte buss upp till 2 000 meters höjd, sedan linbana till 2 700 meter och tillsist jeepbussar den sista biten upp till 3 000 meter.

Men... När vi satt i linbanan såg vi att det började komma upp svart rök från vulkanen. Röken ökade och ökade tills man såg stenar slungas ut. De såg visserligen inte stora ut men då var vi på ett ganska rejält avstånd så det skulle vara livsfarligt att åka närmare just precis då. Det mullrade och rykte och sen såg man att det började glöda. Nu i efterhand förstår jag att det var lavan som vällde ut.

När vi inte trodde att vi skulle få komma längre funderade vi på att åka ner igen men då började Etna lugna ner sig och vi fick åka de sista 300 höjdmetrarna. Där fick vi se hur lavan dragit fram, det rullade fortfarande glödande stenar och det kom en enorm värme därifrån.

Vi lyckades precis pricka in de exakta tre timmarna som utbrottet höll på vilket var helt perfekt! Så grymt häftigt var det! Är nog svårt att förstå om man inte var där.
Fotografi / Stadsmiljö | |
#1 - - Johanna:

Fy vad grymt! :D

#2 - - Cami:

wow säger jag bara! :D

#3 - - becca:

WOW! Häftigt !

#4 - - Linnea:

Åh, har också varit där i sommar. Vilket datum var detta? För när vi var där tror jag det var någon explosion.

#5 - - Linda L [Photomagix UF]:

Linnea: Jag var uppe på vulkanen 12/8 när var du där? :)

#6 - - Linnea.:

sv:Hej Linda! Tyvärr har du nog missförstått mig, jag har inte sökt dit! Däremot kommer jag att börja på HDK Design. Men hoppas att du har det kul på utbildningen, den verkar bra!

#7 - - Nene:

åh, shit så ballt!

#8 - - rebecca:

wow!

#9 - - Flickan som gick barfota:

Gud va coolt, finfina bilder :D

#10 - - dissy:

Hejsan,



Hur går det i skolan? Är det kul:)

#11 - - christine:

Åh vad spännande:) Du får visa på bloggen sen. Det var ju typ en sån uppgift vi hade på min utbildning också. Det var kul:) Vad roligt att du gillar utbildningen.



Jag gillar min stationära. Har ni en egen dator i skolan eller? Isof kan du ju bara använda en hårdisk för hemma jobb. Men jag är även sugen på en laptop. Hade vart skönt att kunna jobba lite överallt. Men sen vet jag inte om det finns ngn laptop som motsvarar imac.

#12 - - dissy:

Ja kan du inte visa det du gjort snart. Din blogg har verkligen dött sedan du började skolan:P

Jag har inte den billigaste imacen men den näst billgaste tror jag. Min är 21,5 tum men jag hade nästan önskat att jag valt en 27 tum.

Men tänk inte snålt när du köper en mac utan köp den du vill ha. För de är bra kvalité på dem. Min fungerar fin fint fast den är typ 2 år. En pc brukar ju hänga och ha sig efter bara ngra månader.

Köp hellre en bra hårdisk ist för en laptop. Så gjorde jag. WD har bra hårdiskar.

#13 - - mary:

nice :) fina bilder :)

#14 - - dissy:

Jo jag är nöjd med min. Men hade nog inte velat ha en sämre än så. Kul med en mac iaf. Du kommer att älska den:)



Lägg upp bilder nu. Så mkt har du väl inte att göra att du inte hinner knåpa ihop ett inlägg:P Är nyfiken på skolarbetet.



Själv är jag supernervös.. börjar på nelly imorgon. Och blä för att gå upp typ halv sex.. ush.. Det är ju mitt i natten. Jag kommer vara en zombie. Men annars ska det bli kul. Kan du inte göra din praktik där via skolan? Så kan vi åka tillsammans.. hehe:)

#15 - - d:

Åh vad kul:) Den får ja ta och kika in på sen. Är det mycket i skolan nu eller? deadlines en gång i veckan? Jag tror nelly är en bra praktikplats. Finns ju en tjej där nu som gick din utbildningen som jobbar där nu. Så de kommer ju garanterat att ta emot dig:)

Jag ser fram emot detta. dock inte de tidiga mornar som väntar.. hua.. men vad gör man inte. 2 månader ska jag vara där:)

#16 - - Patrik:

Shit så häftigt att ha sett det!

Upp