Tillbakablick på gamla plåtningar I

Modell: Lilli / Foto: Jag / Utrustning: Nikon D80s + Nikkor 50mm f/1.8
 
 
Tänkte titta tillbaka lite på gamla modellbilder och publicera dem igen för att se vad som hade kunnat förbättras. Jag börjar med dessa två från 2009 som jag faktiskt fortfarande tycker om. De är från en av mina första fotograferingar där jag stämt träff med någon jag inte kände sen tidigare. Lilli heter hon och jag minns att jag var jättenervös inför att träffa henne. Vi skulle mötas upp i Botaniska trädgården men fick en ganska knagglig start då vi blev ganska mycket försenade.
 
Det var verkligen ingen jätteplanerad plåtning det här, inget direkt tema var bestämt och Lilli valde kläder och styling helt själv. Man inser såhär i efterhand att man inte var så noga med detaljer ... lägg till exempel märke till hårtofsen runt hennes handled. ;) Det var sånt man inte tänkte på då för jag hade fullt upp med att få skarpa bilder ... hehe. ;) Men jag kommer ihåg att jag blev väldigt nöjd med dessa bilder och visst är de väl ändå rätt fina fortfarande? :)
 
 

Vad kunde göras annorlunda?

[1] Som redan nämnt så kunde jag ha tänkt på att be modellen ta bort hårtofsen. ;) Det var varken första eller sista gången det hände ska jag säga. Det är ett tips till alla! Håll koll på hårtofsar! ;) [2] Man skulle kunna ha haft lite mer luft runt modellen. Framförallt andra bilden är väldigt tajt beskuren och det är möjligt att bilden skulle vinna på lite mer space.
Fotografi / Modell & Porträtt | modell | |
Upp